Молодіжний бізнес в Україні: актуальна ідея для реалізації

09.07.2021

Як працювати на себе, але щоб це було ефективно та приносило гарний прибуток? Відповідь проста: зробити такий бізнес, який буде актуальний в Україні за будь-яких обставин. Одним з таких є квест кімнати, в тому числі по франшизі.

І якщо ви не знаєте, що таке пасивний дохід, то це – він. Про його плюси, мінуси і всі нюанси, розповімо нижче.

Квест кімната або який бізнес відкрити

Популярність квеструмів зростає з кожним роком. І якщо раніше це були активні міські ігри, на організацію яких потрібно було непогано витрачатися кожного разу, то зараз можна зробити одну кімнату з мінімальними вкладеннями і отримувати з неї невеликий, але стабільний пасивний дохід.

Чому ж такий бізнес у всіх містах України – хороша ідея?

  • Для того, щоб квест кімната в Україні почала працювати, не потрібен суперскладний бізнес план. Досить врахувати кілька аспектів, щоб справа працювала і приносила дохід з першого дня відкриття. Окупність чудова.
  • Це – один з напрямків, який найактивніше розвивається у event-індустрії. Величезна кількість можливостей дозволяють втілювати в життя найсміливіші і неординарні ідеї. Зрозумілим є одне: такий бізнес – чудове поле для експериментів, до нього завжди буде інтерес з боку жителів міста.
  • Можна зробити свій квест з мінімальними вкладеннями з нуля, можна купити готовий бізнес по франшизі. Обидва варіанти рентабельні, кожен з них вигідний і комфортний по-своєму.
  • Квест кімната – швидкодохідний молодіжний бізнес, який досить добре окупається. Звичайно, якщо спочатку все продумано і зроблено розумно.
  • Для реалізації такої бізнес ідеї в містах України підходить будь-яке приміщення: якихось особливих вимог з боку різних інстанцій немає.
  • Завжди можна почати з одного квесту і поступово розширюватися, тим самим розширюючи вікові та соціальні рамки своєї потенційної аудиторії.

Таким чином, квест кімната є дійсно вигідним і перспективним вкладенням. А чому – ви й самі зрозумієте, зробивши висновки з цієї статті.

Як відкрити квест кімнату?

Перше, що потрібно, якщо ви вирішили зробити бізнес на квестах – визначитися з його форматом.

Наприклад, квести типу escape the room, де потрібно вирішити багато завдань і покинути приміщення, обходяться трохи дорожче, ніж активні міські гри. Але при цьому у них є свої плюси: вони доступні гравцям цілий рік і кожного дня. Відповідно, прибуток так само йде постійно і зростає.

До речі, якщо ви не знаєте як відкрити квест кімнату з нуля, завжди можна купити готовий бізнес по франшизі та працювати під уже відомим ім'ям з офіційним сайтом та іншими приємними бонусами.

Але для початку розповімо як відкрити квест кімнату з нуля в Україні, щоб її окупність не викликала питань.

Вибір місця розташування

Для подібної бізнес ідеї в різних містах України місце знайти не проблема. Досить взяти в оренду непогане приміщення в центрі або в районі з гарною транспортною розв'язкою. Звичайно, якщо ви добре розкрутите свою компанію, то можна спочатку вчинити вигідніше з фінансової точки зору: розташуватися в промзоні. Однак в цьому випадку варто розуміти, що до вас будуть приходити виключно з соцмереж і сайту за записом, тому на них варто робити особливу ставку.

Саме приміщення повинні бути молодіжними і сучасними, з автентичним ремонтом. Бачили, як реалізовують проєкти в антикафе? Квест кімната – щось схоже.

Вибір міста також важливий пункт для відкриття квест кімнати. Найпопулярніші міста з уже створеним попитом для такого бізнесу: Дніпро, Київ, Харків, Одеса, Львів, Запоріжжя.

Обладнання

Будь-який бізнес проект квест кімнати в обов'язковому порядку повинен включати обладнання для проведення самих квестів. Як правило, це ігрові костюми і реквізит, звукові та візуальні спецефекти. Простіше кажучи все, що додає атмосфери в ході ігрового процесу.

Також у вас повинні бути готові сценарії, де продумана кожна найдрібніша деталь. Подібний стартап на квестах передбачає командну роботу: у вас повинні бути не тільки актори, але також режисери, сценаристи, звукорежисери.

Відзначимо, що франшиза від XRoom передбачає передачу вам і авторських сценаріїв на всі відомі види квестів. Вкрай зручний варіант для тих, кого цікавить швидка окупність бізнесу.

Для тих же, кого не цікавить франчайзинг і хто хоче працювати на себе, але при цьому заощадити на сценаристах, є цілком розумні альтернативи. Сценарії можна замовити у фрилансерів на відповідних сайтах.

Кадри

Вище ми відзначали вже, що всі ідеї для бізнесу в Україні на квестах охоплюють роботу цілої команди. Причому, чим швидше буде рости ваш стартап, тим більше вам потрібна команда.

Що таке пасивний дохід? Все просто: це коли вам не доводиться працювати, а готовий бізнес існує і досить успішно.

Однак на перших порах можна обійтися без залучення додаткових кадрів: достатньо кількох організаторів. Однак досвід роботи в сфері розваг бути зобов'язаний хоча б у одного з них. Інакше ви наб'єте багато ґуль, перш ніж вийдете на достойний заробіток.

Як варіант для початківців – залучати до організації квестів на початку людей з оплатою за годину роботи. Згодом ви зможете організувати власний штат з професійних співробітників.

В ідеалі, звичайно ж, бізнес проект квест кімнати повинен включати в себе професійних акторів і фахівців спочатку: все-таки якщо ви плануєте створити швидкодохідний і актуальний в Україні бізнес, то й діяти варто відповідно.

Документи

Франшиза або власний бізнес у вас - неважливо: про документи варто подбати завчасно. Для того, щоб купити квест кімнату, достатньо оформити банального ПП. Цього цілком вистачить, щоб узаконити ваш бізнес.

Неоднозначно справа складається з іншим – безпекою. З одного боку, приміщення для квестів не проходять складних перевірок. З іншого – деякі з них бувають досить небезпечними. А іноді – травмонебезпечними.

Якщо у вас будуть проводитися подібні квести, убезпечити особистий стартап досить просто: проводите інструктаж для гравців перед кожним квестом і давайте їм на підпис документ, де учасники повністю беруть відповідальність за себе. Якщо виникають будь-які сумніви, звертайтеся до юристів: вони допоможуть скласти грамотно будь-який папірець.

Маркетинг з франшизою і без

На сьогодні користувачі шукають розваги в 9 випадках з 10 через інтернет. Відповідно, наявність грамотного сайту і активних соцмереж – обов'язкова. Просування сайту, контекстна реклама, яскраві банери на міських порталах: все це важливо і потрібно. Хоча якщо мова йде про франшизу, ви практично повністю знімаєте з себе цей пункт.

Також можуть діяти різні програми лояльності, знижки, акції та інші методи офлайн просування: Обов'язково вкажіть все це в бізнес плані.

Як працює франшиза в Україні

Що таке франшиза? Це – умови співпраці, при яких право користування відомим брендом від однієї сторони передається іншій на певних умовах.

Простіше кажучи, якщо ви не знаєте як відкрити свою справу, то франшиза – ваш варіант.

Якщо перед вами стоїть вибір франшиза або власний бізнес – вибирайте перше. Особливо, якщо ви хочете працювати на себе, але при цьому не бажаєте глибоко вникати у суть.

Франшиза – це чудовий вихід для початківців.

Купуючи франшизу, ви берете готовий бізнес, в який включені наступні переваги.

  • Високий рівень сервісу мережі квестів з відомим ім'ям по всій Україні з ідеальною репутацією по франшизі.
  • Круті та актуальні сценарії з продуманими деталями.
  • Потужний маркетинг по франшизі, який стає дійсно ефективним інструментом для просування початківців.

Франшиза простими словами – це можливість купити квест кімнату, яка буде працювати відразу і приносити заробіток теж відразу. Якщо не хочете довго чекати, то кращої ідеї для бізнесу годі й шукати.

Франшиза в Україні від Xroom: плюси і мінуси франчайзингу

Якщо шукаєте хороші франшизи в різних містах України, то на сьогодні Xroom є однією з найбільш вигідних пропозицій. Щоб стати партнером, достатньо підписати договір про франчайзинг.

Залежно від міста вартість франшизи (паушальний внесок) від Xroom може варіюватися від 30 до 100 тис. грн. Після операції ви отримуєте абсолютно рентабельну і готову справу.

Топ міст в Україні з відкриття квест кімнат: Київ, Дніпро, Харків, Одеса, Львів, Запоріжжя.

У пакет франчайзингу включені:

  • Професійні консультації щодо підбору приміщення, організації ремонту в ньому, запусків локацій та інших нюансів по франшизі;
  • Можливість використання особистого бренду компанії в рамках франшизи (ви отримуєте доступ до бази з макетами та різної промо-продукції);
  • Допомога в запуску квест кімнат, швидке навчання персоналу на вже робочих локаціях;
  • Створена вами локація в рамках франшизи потрапляє в загальну базу Xroom, всі клієнти будуть поінформовані про появу нової точки.

Як працює франшиза? Все просто. Ви купуєте вже реалізований в життя стартап, за підтримки професіоналів відкриваєте свою квест кімнату, розвиваєте ідеї та отримуєте дохід.

Якщо перераховувати плюси і мінуси такого заробітку в Україні, висновки очевидні: переваг явно більше. З відносних недоліків можна виділити досить велику суму паушального внеску для великих міст. Однак варто розуміти: франшиза – це завжди розумний внесок і хороший дохід. Особливо, коли мова йде про справу, яка вже пережила кілька криз.

Якщо не знаєте який бізнес відкрити в Україні, вибирайте франшизу від Xroom. Хороший дохід (пасивний, в тому числі), цікаві ідеї, зручна взаємодія з консультантами: ми розповімо, як відкрити свою справу без зайвого клопоту.

З питань співробітництва та для більш детального розрахунку під ваш регіон – звертайтесь за телефонами: +380676275860 Петро, +380938180617 Кирило або на пошту xroom.partner@gmail.com

Ми рекомендуємо
Почитайте блог, цікаві статті
підписатися на розсилку акційних листів
не частіше 1 разу на місяць
Email
Введите свой Email
Ви підписалися на розсилку Дякую